zadnja vecerja

Kaj se je zgodilo na Veliki četrtek? Jezus je z učenci obhajal zadnjo večerjo. Toda ta večerja je bila prav posebna. Vsak trenutek te zadnje večerje je odseval Jezusovo veličastvo. Vedel je, da bo naslednji dan umrl. Pokazal jim je tudi veliko ljubezen in nežnost do ljudi. 

Jezus je učencem pokazal ljubezen. 

Svoje telo in svojo kri nam je izročil, da bi ostal z nami do konca sveta. Po kruhu in vinu se nam daje v evharistiji, da bi nas okrepil v naši šibkosti, nas spremljal v naši samoti ter da bi naprej okusili nebesa. Na pragu trpljenja in smrti je določil, da na svetu do konca sveta nikoli ne bo zmanjkalo tega kruha. Jezus je to noč dal apostolom in naslednikom moč, da obnavljajo ta čudež do konca časov.

Pokazal jim je, da mora evharistija voditi v ljubezen. Ljubezen je pot, po kateri sledimo Bogu bolj od blizu. Jezus od učencev ni zahteval, da bi delali čudeže ali kaj podobnega. Želel je, da bi se ljubili. To pokažemo s tem, kako razumevajoči smo z drugimi, kako ravnamo z njimi in kako jim služimo. Ni zahteval, da bi obujali mrtve, temveč da se ljubimo. Mnogi se sprašujejo in iščejo znamenja, po katerih bi lahko spoznali, če Jezusa ljubijo. Znamenje, ki ne laže, je bratska ljubezen. Še več. Bratska ljubezen je tudi kazalec, ki pokaže stanje našega notranjega življenja in predvsem našega življenja molitve. Treba je hoditi po poti ljubezni ne samo v velikih stvareh, ampak in pred vsem v navadnih okoliščinah življenja. 

Spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.