V Katoliški cerkvi 6. avgusta obhajamo praznik Jezusove spremenitve na gori Tabor.

Dogodek Jezusove spremenitve na gori vsebujejo evangeliji po Mateju (Mt 17,1–13), Marku (Mr 9,2–13) in Luku (Lk 9,28–36) ter poročajo o tem, da se je Kristus v svojem veličastvu prikazal apostolom Petru, Jakobu in Janezu. Cerkveni očetje razlagajo, da je to Kristus storil zato, da bi učence pripravil na svoje trpljenje, smrt in vstajenje. V spremenjenju se je Jezus razodel kot pravi mesija. Najprej o njem poročata Mojzes in Elija (postava in preroki), potem pa še Bog Oče sam.

Preberite več: Jezusovo spremenjenje na gori

5. avgusta v Katoliški cerkvi obhajamo praznik sv. Marije Snežne.

Največja cerkev Marije Snežne, ki je tudi največja Marijina cerkev na svetu, je bazilika Marije Velike v Rimu. Njeno ime Marija Snežna ali latinsko Sancta Maria ad Nives je nastalo na podlagi legende.

Preberite več: Praznik sv. Marije Snežne

Osem dni po prazniku Svetega Rešnjega telesa in Rešnje krvi obhaja Cerkev slovesni praznik Srca Jezusovega. Letos je to 19. junija.

Praznik skuša prodreti v globino in notranje jedro Kristusove skrivnosti, v jedro, iz katerega pritekajo vsa velika dela v naše odrešenje, posebno še Kristusova daritev na križu. In to je tista ljubezen, ki je bila od vekov skrita v brezdanjih globinah troedinega Boga, ki pa si je prevzela našo človeško naravo in nas v Kristusu začela ljubiti tudi s človeškim srcem ter dosegla svoj vrhunec v kalvarijski daritvi, ko so iz prebodene Kristusove strani začele teči reke žive vode, ki odslej nikdar več ne bodo usahnile.

Preberite več: Srce Jezusovo

15. junija goduje sv. Vid. 

Pregovor pravi: "Sveti Vid je češenj sit"

Kdo je bil sv. Vid?

Sv. Vid se je rodil konec 3. stoletja na Siciliji v bogati poganski družini. V rani mladosti sta ga v krščanski veri poučili vzgojiteljica Krescencija in učitelj Modest.

Preberite več: Sveti Vid

Škofje so odločili, da se s ponedeljkom 4. majem cerkve ponovno odprejo za bogoslužje z udeležbo vernikov. Tako se bodo verniki lahko udeležili svetih maš in prejemali nekatere zakramente pod posebnimi pogojii in navodili. 

Navodila si lahko preberete TUKAJ oziroma kliknete na sliko.

Preberite več: Svete maše - COVID 19 navodila

zadnja vecerja

Kaj se je zgodilo na Veliki četrtek? Jezus je z učenci obhajal zadnjo večerjo. Toda ta večerja je bila prav posebna. Vsak trenutek te zadnje večerje je odseval Jezusovo veličastvo. Vedel je, da bo naslednji dan umrl. Pokazal jim je tudi veliko ljubezen in nežnost do ljudi. 

Preberite več: Veliki četrtek

Spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.