Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Večer za Vaju 2018

Izredni dogodki
 Konec prijav
 
0
Datum: 12 Januar 2018 20:15

Prizorišče: Antonov dom na Viču

Tudi letos novo leto začenjamo z večerom, ki je namenjen samo za Vaju. Ni samoumevno, da imamo partnerja, ki mu lahko zaupamo, se mu predamo. To je velik dar, za katerega smo lahko Bogu hvaležni. Namenjen je tudi temu, da se sprostimo, se zabavamo, spoznamo nove pare, izvemo kaj novega, dobimo odgovor na kakšna vprašanja, delimo izkušnje. Podarila sta si zakrament zakona, to noč si ga podarita znova. 
K prijetnemu vzdušju večera lahko prispevate tudi sami, tako da kaj dobrega spečete in prinesete s sabo. Povabita lahko tudi prijatelje.

Kaj so nam o večeru povedali:

Jernej in Kristina
Večera sva se udeležila že dvakrat - prvič kot fant in dekle ter drugič kot zaročenec in zaročenka; prihodnjič pa bova prišla kot mož in žena. Večer za Vaju nama je obakrat bil zelo lep in dobro pripravljen dogodek s super gosti, dobrim prigrizkom in dovolj časa, da sva se lahko posvetila eden drugemu in prijateljem, s katerimi smo bili skupaj pri mizi. Obakrat smo lepo praznovali ljubezen in naše odločitve za skupno pot, ki jih premalokrat praznujemo v naših vsakdanjih življenjih. Za vsak par je nujno, da se vsake toliko sreča in poveseli z drugimi pari, sploh v okviru župnije, saj prav pari ustvarjajo jedra župnije, s katero kot ena družina v veri pričakujemo Jezusa in prihod njegovega kraljestva.

 

Staša
Proti koncu leta, se veselimo različnih malenkosti: otroci daril, odrasli družinskih praznovanj, nekateri lučk in svetlečih kroglic, ki Svet za trenutek naredijo čaroben, kristjani nestrpno pričakujemo dan, ko se spominjamo rojstva Odrešenika … Midva s posebnim veseljem pričakujeva tudi Večer za Vaju. Po vsem decembrskem hitenju je ta januarski večer pravi balzam za dušo in partnerski odnos.
Prvi večer za pare je bil leta 2011 v okviru Trnovskega misijona. Takrat sem se visoko noseča cel večer zabavala v plesu s svojim možem in klepetu z drugimi trnovskimi pari. Ravno nekaj dni nazaj sem pomislila, da se zopet bliža januar in z njim Večer za Vaju. Veselim se! Moje življenje se spreminja in večer vsako leto dobi malo drugačen pridih. Prvo leto mi je pomenil enega zadnjih brezskrbnih večerov v dvoje. Eno leto mi je pomenil večer pobega ven iz vsakdana porodniškega dopusta: stalne skrbi za otroke, brisanja mokrih noskov in sestavljanja stolpov iz kock (čevlji s peto in ličila so za tisti večer spet začela obstajati). Eno leto me je večer prisilil, da možu spet pogledam v oči in se posvetim samo njemu, kljub temu, da sva dovolila, da naju službene obveznosti, potrebe in bolezni majhnih otrok že v letu dni uspešno odtujijo. Letos bom (upam) za nekaj ur »odmislila« čudovite otroke doma in prikupne otroke v službi, sodelavce in službeno drvenje skozi veseli december: novoletne bazarje, okrasitev razreda … Ta večer bo samo za naju!


Mirjana
Midva z možem sva se tega srečanja prvič udeležila pred petimi leti, ko sva praznovala 35. obletnico poroke. Vsakič nas prijazno sprejme in tudi nagovori naš župnik. Večer popestrijo gostje, ki z različnimi temami odpirajo zanimiva življenjska vprašanja in tudi dileme, ki se pri tem porajajo. Vsebine so zanimive za mlade pa tudi starejše. Ne manjka hudomušnih in duhovitih besed, pa tudi ne glasbe in možnosti za ples za 'vse starosti', kar je že prava redkost.
Obiskovalci so zakonski pari: starejši, mlajši in najmlajši pa tudi tisti mladi, ki se še spoznavajo in odločajo za tako skupno –enkratno- življenjsko popotovanje. Tako kot vedno je vsako potovanje privlačno, razburljivo pa tudi odgovorno. Seveda se je potrebno na to pot dobro pripraviti s pogumom, veseljem, zaupanjem in ljubeznijo, ki je ob Božjem blagoslovu čvrsto sidro in opora v vsaki preizkušnji. Lahko rečem le: vredno je!
Prijetni večeri omogočajo medsebojno spoznavanje in izmenjavo življenjskih izkušenj starejših in mlajši parov iz Trnovega, saj se mnogi komaj bežno poznamo.

 

Email
Naslov
Tržaška cesta 85, 1000 Ljubljana
Slovenia

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 12 Januar 2018 20:15

 

Seznam udeležencev

 Ni udeležencev 

Poganja iCagenda

Spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.