Veliki petek - Spomin Jezusove smrti na Kalvariji

Kategorija
Prazniki
Datum
2017-04-14 19:00
Prizorišče
Župnijska cerkev

Danes spremljamo Gospoda v njegovem trpljenju vse do smrti na križu. Spomnijamo se in sotrpimo tudi s tistimi, ki jih vsakdanji križ močno preizkuša. Strogi post (odpoved mesnim jedem, hrani in razvadam), molitev križevega pota in večerno bogoslužje naj nam pomaga razumeti, da je trpljenje človekov življenjski spremljevalec, vendar vedno prehaja v Veliko noč. Po kratkem in vdanem trpljenju po Jezusu Bog rešuje človeka večnega trpljenja in mu podarja srečo in veselje večnega življenja.
Greh je zavestna nepokorščina Božji volji. Vsi smo grešili. Tu na zemlji ni nikogar, ki ne bi grešil (prim. Rim 3,23). To je slaba novica, vendar je tudi dobra novica. Vse se nam lahko odpusti in se lahko spravimo z Bogom. Jezus je že plačal za naše grehe. Vse, kar moramo storiti je, da to verjamemo in to sprejmemo. Če priznamo svoje grehe, jih obžalujemo in se popolnoma odvrnemo od njih, nam bo Gospod odpustil in nas napravil za drugo osebo. Ni nam treba čakati na Boga, da kaj naredi. On je že napravil, kar mora biti narejeno. Dal je svojega edinorojenega Sina, da je umrl za nas. Jezus stoji v vrzeli med Bogom in človekom, v vrzeli, ki jo je napravil naš greh, in on nas želi pripeljati nazaj k Bogu. Bog ljubi ljudi in noče, da bi bili prodani v sužnost greha, ne da bi jim pokazal izhod.

Spomin Jezusove smrti na Kalvariji
6.30 – jutranja molitev – hvalnice
15.00 – sveti križev pot v župnijski cerkvi
18.00 – 19.00 - spovedovanje
19.00 – slovesni obredi Velikega petka (pasijon, slovesne prošnje ljudstva, češčenje križa, obhajilo, prenos Najsvetejšega v Božji grob, začetek devet dnevnice pred sv. birmo)

 
 

Vsi datumi

  • 2017-04-14 19:00

Poganja iCagenda

Spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.