Na seji Župnijskega pastoralnega sveta, 24. novembra 2015, je g. župnik Tone Kompare predstavil zamisel, kako naj bi naša župnija postala še bolj odprta in še bolj gostoljubna, nenehno iskala pot do župljanov, pa tudi do bolj ali manj naključnih obiskovalcev. Na župnijskem vrtu želimo postaviti nov »Paviljon«, ki naj bo zasnovan kot večnamenski kulturni in družabni prostor. Paviljon naj zlasti služi druženju po nedeljskih mašah, ob župnijskih praznikih, ob praznovanjih dneva državnosti, ob kresovanjih, ob porokah in drugih veselih dogodkih za mlade in malo manj mlade, kjer bi lahko v »kavarnici«, po potrebi tudi ob glasbi, postregli s kavo in čajem vse obiskovalce, ki bi se v Paviljonu družili ob sproščenih pogovorih, ter tkali nova prijateljstva.

Projektna naloga za paviljon je bila 3.1.2017 v okviru anonimnega natečaja posredovana posamičnim arhitektom, za katere verjamemo, da Trnovo in trnovsko župnijo dobro poznajo in za katere upamo, da bi se utegnili odzvati našemu vabilu. Skupaj z vabilom je projektna naloga objavljena tudi na oglasni deski in spletni strani Fakultete za arhitekturo.

Natečaj je odprt, nanj se lahko prijavi vsak arhitekt, prav tako tudi mladi študenti arhitekture. Rok za oddajo natečajnega elaborata je 31. marec 2017. Vsi, ki se nameravate prijaviti na natečaj, sporočite svoj e-naslov na naslov , da vam bo lahko omogočen dostop do Lokacijske informacije in mnenja ZVKDS na Dropboxu.


                                             Paviljon - projetkna naloga                                          Paviljon - vabilo
 
                                            PAVILJON - PROJEKTNA NALOGA                                                           PAVILJON - VABILO

Spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.