Fran Saleški Finžgar in Jože Plečnik
France Prešeren
Nadškof Jožef Pogačnik

Svete maše

trnovo

 

 


delavniki: 7:30; 19:00
praznki: 8:00; 15:30; 19:00
nedelje med letom: 8:00; 9:15; 11:00; 19:00
 
nedelje med počitnicami (od 26. 6. do 28. 8.): 8:00; 10:00; 19:00

Uradne ure:
ponedeljek, torek, sreda, petek
od 8:00 do 9:00 in od 18:00 do 18:45

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned

Projekt

Spoštovane faranke in farani! 
Zbiramo finančne darove za izgradnjo paviljona Agape, paviljon pri Plečnikuki bo obogatil župnijski vrt z večnamenskim družabnim prostorom in našo župnijo naredil še privlačnejšo za redne in naključne obiskovalce. Lepo vabljeni k podpori in sodelovanju.

Finžgarjeva galerija - novice

galerie-ka2Finžgarjeva galerija je majhen in prijeten prostor v katerm si lahko ogledate umetnost, ki povezuje človeka z Bogom. V galeriji vsak mesec odpremo novo razstavo slovenskih slikarjev, kiparjev, razstavo grafik, priredimo kratek koncert... tako že uveljavljenih avtorjev, kot tudi tistih, ki so novi, ki si še utirajo pot in prinašajo nov pogled na človeka in Boga. Poleg umetnosti pa prirejamo tudi predstavitev del in življenja že pokojnih umetnikov, arhitektov, pesnikov, pisateljev..., ki so bili tako ali drugače tesno povezani z Trnovim.

FG-NOVICE


Velika noč - praznik Jezusovega vstajenja

Kategorija
Prazniki
Datum
2017-04-16 07:15
Prizorišče
Župnijska cerkev

Ves svet se danes radosti. Kaj doživljajo danes tisti, ki nimajo upanja? Kako in kje vidijo sebe potem, ko so doživeli svojo "dolgost kratkega življenja?" Kam bodo odložili, kar so spravljali na kupčke? Kako se bodo zagovarjali pred siromaki in reveži? Velika noč sprašuje vsakega človeka, kje je razlog njegovega veselja in njegove prihodnosti. Je to ALELUJA?
Bog ima veliko skrb za naše življenje in nikakor ne želi, da bi bili nesrečni. Kristjani moramo rasti prav tako, kakor mora rasti otrok, da odraste. To je dolg proces, daljši, kakor bi želeli, vendar tu ni nobenega razloga, da se nebi veselili na poti. Bog ne pričakuje, da bomo že danes popolni. On pravzaprav ve, da ne bomo nikoli popolni, dokler bomo živeli na zemlji. Vendar pa pričakuje, da si za to prizadevamo, da zjutraj vstanemo in naredimo najboljše za Boga. Če bomo to napravili, bo Bog naredil ostalo. On bo deloval prek Svetega Duha. On nas bo učil, spremenil in uporabil. Stopili smo v novo življenje in verjamem, da nam nikoli ne bo žal. Veselimo se Boga, veselimo se samega sebe in veselimo se življenja, saj je Jezus umrl zato, da bi nam dal življenje.

Praznik Jezusovega vstajenja
7.15 – tiha molitev pri Božjem grobu, vstajenjska aleluja in procesija
8.00 – vstajenjska maša
9.15 – druga velikonočna maša
11.00 – tretja velikonočna maša
19.00 – večerna velikonočna maša

 
 

Vsi datumi

  • 2017-04-16 07:15

Poganja iCagenda

Spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.