Fran Saleški Finžgar in Jože Plečnik
France Prešeren
Nadškof Jožef Pogačnik

Svete maše

trnovo

 

 


delavniki: 7:30; 19:00
praznki: 8:00; 15:30; 19:00
nedelje med letom: 8:00; 9:15; 11:00; 19:00
 
nedelje med počitnicami (od 26. 6. do 28. 8.): 8:00; 10:00; 19:00

Uradne ure:
ponedeljek, torek, sreda, petek
od 8:00 do 9:00 in od 18:00 do 18:45

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned

Projekt

Spoštovane faranke in farani! 
Zbiramo finančne darove za izgradnjo paviljona Agape, paviljon pri Plečnikuki bo obogatil župnijski vrt z večnamenskim družabnim prostorom in našo župnijo naredil še privlačnejšo za redne in naključne obiskovalce. Lepo vabljeni k podpori in sodelovanju.

Finžgarjeva galerija - novice

galerie-ka2Finžgarjeva galerija je majhen in prijeten prostor v katerm si lahko ogledate umetnost, ki povezuje človeka z Bogom. V galeriji vsak mesec odpremo novo razstavo slovenskih slikarjev, kiparjev, razstavo grafik, priredimo kratek koncert... tako že uveljavljenih avtorjev, kot tudi tistih, ki so novi, ki si še utirajo pot in prinašajo nov pogled na človeka in Boga. Poleg umetnosti pa prirejamo tudi predstavitev del in življenja že pokojnih umetnikov, arhitektov, pesnikov, pisateljev..., ki so bili tako ali drugače tesno povezani z Trnovim.

FG-NOVICE


Veliki petek - Spomin Jezusove smrti na Kalvariji

Kategorija
Prazniki
Datum
2017-04-14 19:00
Prizorišče
Župnijska cerkev

Danes spremljamo Gospoda v njegovem trpljenju vse do smrti na križu. Spomnijamo se in sotrpimo tudi s tistimi, ki jih vsakdanji križ močno preizkuša. Strogi post (odpoved mesnim jedem, hrani in razvadam), molitev križevega pota in večerno bogoslužje naj nam pomaga razumeti, da je trpljenje človekov življenjski spremljevalec, vendar vedno prehaja v Veliko noč. Po kratkem in vdanem trpljenju po Jezusu Bog rešuje človeka večnega trpljenja in mu podarja srečo in veselje večnega življenja.
Greh je zavestna nepokorščina Božji volji. Vsi smo grešili. Tu na zemlji ni nikogar, ki ne bi grešil (prim. Rim 3,23). To je slaba novica, vendar je tudi dobra novica. Vse se nam lahko odpusti in se lahko spravimo z Bogom. Jezus je že plačal za naše grehe. Vse, kar moramo storiti je, da to verjamemo in to sprejmemo. Če priznamo svoje grehe, jih obžalujemo in se popolnoma odvrnemo od njih, nam bo Gospod odpustil in nas napravil za drugo osebo. Ni nam treba čakati na Boga, da kaj naredi. On je že napravil, kar mora biti narejeno. Dal je svojega edinorojenega Sina, da je umrl za nas. Jezus stoji v vrzeli med Bogom in človekom, v vrzeli, ki jo je napravil naš greh, in on nas želi pripeljati nazaj k Bogu. Bog ljubi ljudi in noče, da bi bili prodani v sužnost greha, ne da bi jim pokazal izhod.

Spomin Jezusove smrti na Kalvariji
6.30 – jutranja molitev – hvalnice
15.00 – sveti križev pot v župnijski cerkvi
18.00 – 19.00 - spovedovanje
19.00 – slovesni obredi Velikega petka (pasijon, slovesne prošnje ljudstva, češčenje križa, obhajilo, prenos Najsvetejšega v Božji grob, začetek devet dnevnice pred sv. birmo)

 
 

Vsi datumi

  • 2017-04-14 19:00

Poganja iCagenda

Spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.